Haber

Türkiye’yi atlayıp Libya’yı vurdu! Daniel Kasırgası’nın yarattığı yıkım böyle görüntülendi

Yunanistan Türkiye’de 15 kişinin ölümüne neden olan ve Türkiye’yi geçerek Libya’yı vuran Daniel Kasırgası, ülke için felakete neden oluyor. Libya’da 2 binden fazla kişinin ölümüne ve binlerce kişinin kaybolmasına neden olan kasırganın yol açtığı yıkım internette ortaya çıkan bir görüntüyle ortaya çıktı. Libya’nın savaştan yeni çıkmış gibi yerle bir edildiği görüntülerde gözden kaçmıyor.

LİBYA’DA HAFTASONU ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Yunanistan’da 15 kişinin ölümüne neden olan Daniel Kasırgası, hafta sonu Libya’da da etkili olmaya başladı. Fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar, olağanüstü hal ilan edilen Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgelerinde su baskınlarına neden oldu.

BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 BİN KİŞİ KAYIP

Ülkenin batısında yer alan Misrata kenti de sele teslim oldu. Yetkililerden yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda yaşanan sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Öte yandan Libya’nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, yaptığı son açıklamada Derna kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini aştığını söyledi. Hükümetin İçişleri Bakanı Zeribe, sel nedeniyle 7 bin kişinin kaybolduğunu belirtti.

LİBYA BAŞBAKANININ ÇAĞRISI

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulunurken, Havaforum’un paylaştığı bir görüntüyle ülkedeki yıkım ortaya çıktı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde Daniel Kasırgası’nın vurduğu Libya’nın savaştan çıkmış bir ülke imajı vermesi dikkatlerden kaçmadı. Evlerin yıkıldığı, yerleşim yerlerinin yerle bir edildiği Libya’daki felaketin ciddiyeti bu manzarayla daha iyi anlaşılıyor.

salpazari-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu